Historien om Beha

Over 100 års forskning og erfaring bygget inn i dagens BEHA-produkter

Som en av Norges absolutt eldste og mest tradisjonsrike bedrifter med produksjon av elvarmeovner, kan BEHA ELEKTRO A.S. i Porsgrunnn å se tilbake på over 100 års kontinuerlig virksomhet. Fra den spede start i Floodegården i Porsgrunn sentrum og frem til idag har «Berg Hansens Elektriske Verksted», som virksomheten het fra starten av, drevet med produksjonav elvarmeovner, komfyrer og andre elektriske artikler. Det hele startet med produksjon av sorte gulvovner i 1917.

Startet med sorte gulvovner

I 1924 etablerte Beha seg i Løvenskioldsgate. Dagens produksjonsanlegg ligger på Heistad - mellom Porsgrunn og Brevik. Dette anlegget er på drøye 12.000 kvadratmeter og sikrer en rasjonell og sikker produksjon i henhold til de kvalitetskrav  som settes til en moderne industribedrift.

Den absolutt første produksjonen av elvarmeovner besto av sorte gulvovner. Men en bedrift kan ikke leve på fortid og tidligere vunne laurbær. Derfor fortsetter Beha en kontinuerlig produktutvikling av elvarmeovner.

Over 10 millioner Beha-produkter solgt

Samarbeid med internasjonalt anerkjente leverandører både på komponent og ferdigvaresiden vil sikre Beha fornøyde kunder også i kommende generasjoner. Beha’s produkter er fra før av solgt i et antall av over 10 millioner - flere enndet finnes mennesker i landet vårt. Beha har aldri gått på akkord med kvalitet, og man satser derfor på å lede utviklingen også i fremtiden.