3 fordeler med flyttbare gulvovner

BEHA gulvovn i stue.

Når kulden først setter inn er det ikke alltid like lett å være forberedt. Frittstående gulvovner gir umiddelbar varme når minusgradene stiger.

Les også: Rask oppvarming på hytta

Først og fremst – hvilke gulvovner finnes?

Vi snakker primært om tre typer gulvovner: Vifteovner, oljeovner og konvektorovner. Sistnevnte har mye til felles med moderne panelovner, og bruker som regel omkring 2000 watt. Luften varmes opp når den kommer inn i ovnen, før den spres utover i rommet. Det sikrer jevn og god varme. De kommer med temperaturstyring over tre effektnivåer.

Oljeovnen er en gammel klassiker. De velkjente rillene rommer varmeelementet, som gjør at varmen er sentrert rundt selve ovnen. Her vil du altså ikke få den varmespredningen en konvektorovn gir. Er du allergiker er det imidlertid et godt alternativ, siden luften ikke tørkes ut.

Sist, men ikke minst har vi vifteovnen. Alle bør ha en liten vifteovn hjemme, rett og slett fordi de gir lynrask oppvarming. Her finnes det to varianter: Vifteovn med trådelement eller PTC-element. Modellene med PTC-element tørker ikke ut luften takket være lavere overflatetemperatur på varmeelementet. Har du en vifteovn med trådelement får du en rimelig oppvarmingskilde, men til gjengjeld kan den tørke ut luften i rommet.

Husk imidlertid at ingen av ovnene bør være på om du ikke er tilstede.

1) Varm opp rommet – raskt!

Det lønner seg å bruke frittstående gulvovner som et tillegg til for eksempel peis eller panelovner. Det er fordi motoren kan trekke mye mer strøm akkurat idet de starter opp. Bruk de derfor som et supplement, som gir deg behagelig inneklima når det blir ubehagelig kaldt.

Uansett hvilken type gulvovn du velger, stiger varmegradene raskt når den er på.

BEHA gulvovn i stue.

Frittstående gulvovner er en stabil oppvarmingskilde for umiddelbar oppvarming.

2) Bedre inneklima i boligen

I norske hjem finner vi flere tradisjonelle varmeovner, som sikkert burde vært pensjonert for lenge siden. Ikke bare er de stygge å se på – de brenner også mye støv. Det kan irritere slimhinnene dine, gi ubehagelig lukt i rommet og ikke minst gi et dårlig innemiljø for deg som sliter med astma eller allergier.

De beste gulvovnene ivaretar både miljøet og inneklimaet samtidig. Behas miljøgulvovn reduserer dette problemet betydelig. Kritisk støvforbrenning begynner nemlig ved omtrent 225 grader. Miljøgulvovnen har ekstruderte aluminiumselementer med perforeringer, som gir mye lavere temperatur når ovnen er påslått.

BEHA Oljeovn i stue.

Den trofaste oljeovnen gir rask oppvarming, men bør ikke være på når du ikke er hjemme.

3) Estetikken er ivaretatt

Selv om vifteovner og oljefylte gulvovner fremdeles ser ganske like ut som de gjorde for ti år siden, har det skjedd mye med designet på konvektorovnene. De nye variantene er både minimalistiske og stilrene, og passer inn i den strømlinjeformede, nordiske stilen. Behas gulvovner sklir inn med resten av interiøret, og gir deg i tillegg rask, energieffektiv oppvarming.

Behas varmeovner er produsert og designet i Norge. Klassisk, strømlinjeformet design kombinert med hvite fronter og stålramme gir den et stilrent uttrykk, som passer inn i ethvert hjem.

På tide å gå til anskaffelse av en gulvovn? Sjekk vår forhandlerliste, eller gå gjennom vårt utvalg av gulvovner her.