Inngår stor OEM-Private Label-kontrakt

Robert Ringstad hos BEHA

Beha i Porsgrunn har gjennom pågående restrukturering inngått flere nye avtaler innenfor nye markedssegmenter. Nå har det blitt inngått en stor kontrakt med en europeisk kunde.

Beha er kjent for kvalitetsprodukter og panel- og glassovner produseres på fabrikken i Porsgrunn. Gjennom sommeren og høsten sist år ble det forhandlet med og inngått en stor kontrakt med en Europeisk distributør om levering av ovner fra 2020, forteller Adm.dir. Robert Ringstad

Vi er virkelig stolte av at en stor Europeisk forhandler kommer til oss med helt spesifikke krav hva gjelder bestemt volum, design, elektronisk styring via app og 3. parts godkjenning, samt ikke minst at det skal produseres i Norge. Når vi kan levere alt de ber om, viser dette at norsk industriproduksjon har et godt rennommé, et solid kvalitetsstempel og viser at vi kan konkurrere med lavkostland, sier Ringstad.

Gjennom høsten har Beha utviklet ovnen, sammen med selskapets norske elektronikkleverandør og ovnene er testet og godkjent av NEMKO, noe som var ett av kravene i leveringsbetingelsene, forteller COO/Fabrikk sjef Brian Haave. Vår kunde er så langt veldig fornøyd med produktene og vi startet produksjonen i desember og vil øke produksjonen fra januar. Med basis i vår kompetanse og teknologiplattform, kunne vi uten komplikasjoner bygge og produsere nøyaktig etter kundens design- og kvalitetskrav, sier Haave.

På spørsmål om kontraktens størrelse forteller Robert Ringstad et dette er fortrolig, men han sier at det dreier seg om flere måneder med full produksjon og første leveranse vil skje i løpet av januar.

Porsgrunn 3. januar 2020