BEHA satser for fullt på proffmarkedet

Den siste norske produsenten av panel- og glassovner skal utvikle nye produkter sammen med partnerne, og bevise at det lønner seg å kjøpe norsk.

– Disse avtalene er svært viktig for å lykkes i proffmarkedet. Samtidig er det en anerkjennelse av det vi står for og leverer: Berggård Amundsen setter klare krav både til kvaliteten på produktene våre, teknisk kompetanse og at vi forstår markedet vi skal inn i, sier adm. dir Robert Ringstad i BEHA.

Med nye eiere i ryggen har han ledet den tradisjonsrike elektroprodusenten gjennom en stor omstillingsprosess det siste året. I tillegg til egen drift, har de sett på hvilke markeder de skal prioritere i fremtiden – og ett av dem er det norske proffmarkedet der de allerede har inngått allianser med flere anerkjente aktører.

– Partnerne er både 12. og 13. mann på laget. De vil vi skal lykkes, og gir oss mange nye forretningsmuligheter. Målet er ikke bare å vise oss leveringsdyktige, men sette en helt ny standard
for panel- og glassovner, sier Ringstad.

Har allerede levert til nye kunder

I Berggård Amundsen er de allerede godt i gang med å levere BEHA-ovner. Frode Johannessen, Produktsjef lys og varme, forteller om god mottakelse både blant installatører og kunder.

– BEHA kan levere høykvalitetsovner, med det siste av styringssystemer, produsert i Norge. For oss som et norsk, familieeid selskap, er det viktig. Allerede ser vi at «nye» kunder handler varme av oss, sier han.

De opplever at sluttkundene nå er blitt mer opptatt av strømsparing og tilkoblingsmuligheter, noe de finner gode løsninger for gjennom BEHAs app og styringssystemer.

– Skal du få kontroll over strømforbruket, bør alle «dummy»-ovner byttes ut snarest. Dette utgjør en stor andel av det totale strømforbruket, sier Frode Johannessen.

Bærekraft og sikkerhet

Fra hovedkontoret i Porsgrunn er BEHA allerede i full gang med produktutviklingen som svarer på mulighetene med Internet of Things (IoT). Sammen med flere partnere har de satt i gang konkrete prosjekter som skal bli «state of the art» innen moderne teknologi og styringssystemer.

At ikke bare selve ovnene, men også all software og elektronikk er utviklet og produsert i Norge, trekkes frem som en stor fordel.

– Maskinene våre har en omstillingstid på 5-15 minutter, noe som gjør oss leveringsdyktige om noen av våre kunder plutselig må «kjøre» en serie. Bærekraft, livsløpsøkonomi og sikkerhet er dessuten blitt viktigere for sluttbrukerne. De vil ikke lenger ha importerte «billig-ovner» som ikke er godkjent av Nemko, og sannsynligvis må bytte etter 4-6 år, når de kan få en norsk kvalitetsovn som varer 3-4 ganger lenger og gir langt lavere CO2-avtrykk, sier Robert Ringstad.

For mer informasjon, kontakt:

Robert Ringstad, adm. dir. BEHA
Telefon: 91 38 88 66
E-post: Robert.Ringstad@beha.no

Pressebilde

Om BEHA

Siden 1917 har BEHA vært en av de ledende leverandørene av elektriske husholdningsapparater og varmeovner til norske hjem og bedrifter.

Selskapet holder til med alt fra produktutvikling, produksjon og lager til salgs- og serviceavdeling på Heistad like utenfor Porsgrunn.

Alle elprodukter fra BEHA er kontrollert og godkjent av NEMKO eller SEMKO.

Om Berggård Amundsen

Berggård Amundsen & Co AS er en selvstendig og norskeid elektrogrossist etablert i 1946.

Selskapet er lokalisert med hovedkontor og sentrallager i Berghagan Næringspark på Langhus, samt 25 servicesentre rundt om i hele landet.