Ferdig oppvarmet bolig til vinteren

Panel- og smartovn med temperaturvisning fra BEHA.

Julemåneden har endelig kommet, og med seg bringer den kalde temperaturer helt frem til april. Kontroller varmen i boligen fra mobilen din – da kommer du alltid hjem til et varmt hjem.

I de siste årene har smarthusteknologien bredt seg over husholdningens mange produkter. Panelovnene er intet unntak. I dag er de eldre variantene sjelden å se i nybygg, rett og slett fordi det stilles høyere krav fra forbrukerne til styringsmuligheter og energiforbruk.

Vi har samlet noen tips for å få boligen ekstra strømsparende til vinteren, uten at du mister komforten.

1) Bytt ut den gamle varmeovnen

Dersom du bor i et stort hus, er det mye penger å spare på å bytte ut de foreldede varmeovnene. Oppvarming er det største energisluket for den gjennomsnittlige nordmann, og her er det mye du kan gjøre for å jekke ned forbruket.

De eldre panelovnene har som regel ikke styringsmuligheter, som betyr at du fyrer for kråka når du ikke er hjemme. I mellomsesongen, for eksempel i skiftet mellom høst og vinter, kan det også bli ujevne temperaturer, som betyr at du enten må ha ovnen på med vinduet oppe, eller helt av. Det er kanskje ikke alltid den beste løsningen.

Moderne varmeovner gjør denne jobben selv. Ikke er det store kostnader heller. Det du bruker på en ny varmeovn, sparer du ofte inn på strømregningen.

2) Spar penger med natt- og dagsenking

Når vi snakker om varmestyring, tenker de fleste på termostater som regulerer enten gulvvarme eller ventilasjonsanlegg. Det kan imidlertid koste dyrt i installasjonsfasen – og det kan ta litt tid før du får spart inn oppstartskostnaden.

Med smarte panelovner får du imidlertid mye av den samme hverdagsluksusen. Variantene fra Beha har innebygd Wi-Fi, og lar deg styre varmen på ovnene via appen Beha Smartheater App.

Her er dag- og nattsenking et av de største fortrinnene. Sett opp dette som en standard i appen, og du vet at du har gjort et lite tiltak som sparer deg for mye penger i lengden.

Les også: Derfor bør du bytte ut de gamle panelovnene

3)  Programmer varmen i hvert rom

Jo mer du kan styre via mobilen, jo bedre er det. I appen kan du også programmere temperaturen fra rom til rom. Det er ekstra praktisk dersom du vet at du får besøk på et lite brukt gjesterom, eller ønsker å ha en spesifikk temperatur på badet nede.

Den store fordelen her er at du kan programmere temperaturen på ovnene i hvert eneste rom. Du velger selv hvordan du setter det opp: Kanskje du vil ha programmer for alle ukedager? Slike små grep gjør strømregningen mer tålelig – både på lang og kort sikt

4) Utleiedel, hytte eller sekundærbolig? Styr det fra mobilen!

Moderne varmeovner har ulike styringsmuligheter fra leverandør til leverandør. Dagens forbrukere ettersøker fleksibilitet, og støtte for varmestyring på flere plan. Er du en av dem som har utleiedel i boligen? Da er det praktisk å ha oversikt over strømkostnadene – ikke minst knyttet til oppvarming.

Beha gir deg mulighet til å sette opp styring for alle dine boliger, enten det er leilighet, hytte, hus eller seksjonert utleiedel. På denne måten har du alltid oversikt. Ikke minst har du mulighet til å fjernstyre dette fra mobilen. Det vil si at på du på neste hyttetur kan forhåndsinnstille varmen på hytta, og bli møtt av en varm hytte når du kommer frem.

Varmeovnene våre er også utstyrt med frostsikring, som er praktisk i vintermånedene.

Les også: Hvor skal jeg plassere panelovnene?

5) Egne programmer for dagene du er borte

Selv om du er på ferie, er det ikke lurt å slå av varmen helt. Du vil ikke komme hjem til et iskaldt hus, og er det midt på vinteren betyr det også at det tar lengre tid å varme opp hele huset.

Du kan i stedet justere ned temperaturen til et minimum, og aktivere dag- og nattsenking. Da får du ikke sjokk verken når du kommer hjem, eller når du åpner strømregningen.

Les mer om smartovnene våre her, og se vårt utvalg på nett