Skotørker til regntunge dager

En god skotørker er uvurderlig i vinterhalvåret for å få skoene tørre på null komma niks.

Lite er mer irriterende enn å knyte på seg skoene en kald vintermorgen, bare for å oppdage at de er våte fra dagen før. Ingen i hele verden liker å få på vått fottøy.

En god skotørker gjør underverker etter en fartsfylt dag i barnehagen. Den tar hånd om joggesko etter en økt i regnet, skisko etter intervaller i lysløypa og reduserer bakterier, vond lukt, varmer og tørker fottøyet.

Vi liker å tenke på skotørkeren som en ganske anonym superhelt i hverdagen. En traver som skaper trivsel og jubel i hele husholdningen. High-five!

Nyttig å vite om tørking av sko

  • Sjekk at skotørkeren er sertifisert i henhold til brannsikkerhet. Her gjelder de samme forholdsregler som andre varmeapparater – sikkerhet i hjemmet er viktig.
  • Du får kjøpt mange forskjellige skotørkere hos elektronikkforhandlere, men ikke alle fungerer like godt. Sørg for at du velger deg en som tørker jevnt og effektivt.
  • Tørk av skitne sko! Har skoene blitt skitne etter etter en tur i ruskevær, bør du tørke av skoene før du setter dem til tørking. Dette forlenger skoenes levetid.
  • Du kan også tørke sko, klær og håndklær på en tørkehylle, men en tørkehylle vil naturligvis ikke være like rask som en tradisjonell skotørker.
  • Vær oppmerksom når du tørker skinn- eller joggesko. Med for mye varme kan skinn bli tørt og sprekke opp, mens noen såler i joggesko kan miste litt av spensten.

Har du ingen skotørker, kan det gode gamle trikset med avispapir i fottøyet være en løsning. Det blir omtalt som den mest skånsomme måten å få skoene tørre, men med klissvåte sherocks som skal bli tørre til ny dag i barnehagen er det lite annet enn en skotørker som gjelder.

Er du på utkikk etter en god skotørker? Vi har spennende produkter som kan gjøre valget enkelt. Vår tradisjonelle veggmonterte skotørker «BEHA SKO 300 T» er nemlig best i test i Aftenposten, som fylte skisko med 50 milliliter vann for å finne den beste skotørkeren.

For en mer fleksibel løsning anbefales «Tørkehylle TSH 80» som gir enkel og rask tørking av klær eller skotøy. Her blir skoene skånsomt varmet fra sålen og opp, og hyllen gir oppbevaringsplass i tillegg. Den monteres enkelt på vegg og kan vippes horisontalt når den ikke er i bruk.