norsk merkevare og leverandør av kvalitetsprodukter i mer enn 100 år

Helt siden starten i 1917 har Beha vært en sterk merkevare, og en av de ledende leverandørene av elektriske husholdningsapparater og varmeovner til norske hjem og bedrifter. Denne arven forvalter vi med stor ydmyket og bygger videre på dette solide fundamentet, slik at Beha vil forbli relevant og fremtidsrettet. En dypt forankret kvalitetsfilosofi preger hele Behas verdikjede. I dag er Behas hovedkontor lokalisert på Rolvsøy i Fredrikstad.  

Startet allerede i 1917

Det hele begynte i det små på Floodeløkka i Porsgrunn allerede i 1917. Grunnleggeren var en ung ingeniør fra Kongsberg ved navn Carl Eugene Berg-Hanssen.

I begynnelsen var navnet på fabrikken Berg Hanssen Elektriske Fabrikker. I 1923 oppsto Beha-navnet gjennom å slå sammen «BE» og «HA» i Berg-Hanssen. I 1924 hadde virksomheten vokst ut av de første beskjedne produksjonslokalene, og etablerte seg i det som den gang var moderne og store fabrikklokaler i Løvenskioldsgate, det som fremdeles kalles «Beha-gården» i Porsgrunn. I 1973 bygget bedriften et nytt moderne produksjonsanlegg på drøye 12 000 kvadratmeter på Heistad like utenfor Porsgrunn. Dagens produksjon av varmeovner foregår ved vår moderne fabrikk i Litauen. 

Seiglivet kvalitetsfilosofi
En dypt forankret kvalitetsfilosofi har preget Behas produktutvikling og produksjon siden starten i 1917. Mer enn 100 år med forskning, utvikling og erfaring er bygget inn i dagens Beha-produkter. Det har bidratt til at Beha-produktene alltid har hatt høy kvalitet og lang levetid. 

Mer enn 10 millioner produkter
Siden den aller første elektriske varmeovnen så dagens lys i 1917, har mer enn 10 millioner Beha-produkter funnet veien til kvalitetsbevisste forbrukere, både i Norge og utlandet.

Aktiv markedsfører i mer enn 100 år
Hypermoderne på 1920-tallet
Gammel, ærverdig og solid
Smart i 1917: Den første elektriske varmeovnen fra Beha
Smart i 2018: Glassovn PGV 6 med innebygd Wi-Fi

Totalkvalitet
Produktutvikling er en kontinuerlig prosess. Gjennom samarbeid med internasjonalt anerkjente leverandører både på komponent- og ferdigvaresiden, er Behas ambisjon å få fornøyde kunder også i kommende generasjoner. I dag produserer Beha varmeovner som ligger helt i verdenstoppen når det gjelder krav til miljø, elsikkerhet, teknologi, kvalitet og selvfølgelig design.

Smarte ovner som sparer strøm
Behas smartovner har innebygd Wi-Fi og avansert elektronikk, som kan styres med app hvor enn du er. Det er smart å ha en behagelig temperatur når du er hjemme. Det er enda smartere å redusere temperaturen når du er borte. 

Miljøvennlige
Behas Smartovner, har lave overflatetemperaturer som gjør at ovnene ikke brenner støv. Det er bra for oss alle, og spesielt for astmatikere og allergikere. 

Høy El-sikkerhet
Alle elprodukter fra Beha er kontrollert og godkjent av NEMKO eller tilsvarende akkrediterte institusjoner. Dette er frivillige godkjenningsordninger som Beha har valgt å tillegg sine produkter for at du som forbruker skal føle en ekstra trygghet i forhold til elsikkerhet.