Det tar tid å utvikle noen av verdens beste varmeovner. Sånn omtrent 100 år.

Helt siden 1917 har BEHA vært en av de ledende leverandørene av elektriske husholdningsapparater og varmeovner til norske hjem og bedrifter. En dypt forankret kvalitetsfilosofi har preget Behas produktutvikling og produksjon siden starten. Mer enn 100 år med forskning, utvikling og erfaring er bygget inn i dagens BEHA-produkter.

Startet allerede i 1917

Det hele begynte i det små på Floodeløkka i Porsgrunn allerede i 1917. Grunnleggeren var en ung ingeniør fra Kongsberg ved navn Carl Eugene Berg-Hanssen.

I begynnelsen var navnet på fabrikken Berg Hanssen Elektriske Fabrikker. I 1923 oppsto BEHA-navnet gjennom å slå sammen «BE» og «HA» i Berg-Hanssen. I 1924 hadde virksomheten vokst ut av de første beskjedne produksjonslokalene, og etablerte seg i det som den gang var moderne og store fabrikklokaler i Løvenskioldsgate, det som fremdeles kalles «BEHA-gården» i Porsgrunn. I 1973 bygget bedriften et nytt moderne produksjonsanlegg på drøye 12 000 kvadratmeter på Heistad like utenfor Porsgrunn, der BEHA i dag har alt fra produktutvikling og lager til salgs- og serviceavdeling. Dagens produksjon av varmeovner foregår selvsagt i henhold til de kvalitetskrav som settes til en moderne industribedrift.

Seiglivet kvalitetsfilosofi
En dypt forankret kvalitetsfilosofi har preget Behas produktutvikling og produksjon siden starten i 1917. Mer enn 100 år med forskning, utvikling og erfaring er bygget inn i dagens BEHA-produkter. Mens andre norske produsenter i tur og orden har «satt ut» sin produksjon av varmeovner, har BEHA tviholdt på sin «norske» kvalitetsfilosofi hele veien. Det har bidratt til at Beha-produktene alltid har hatt høy kvalitet og lav reklamasjonsgrad.

Mer enn 10 millioner produkter
Siden den aller første elektriske varmeovnen så dagens lys i 1917, har mer enn 10 millioner BEHA-produkter funnet veien til kvalitetsbevisste forbrukere, både i Norge og utlandet. Det er ytterst få norske produksjonsbedrifter, uansett bransje, som har drevet med kontinuerlig produksjon over så lang tid.

Aktiv markedsfører i mer enn 100 år
Hypermoderne på 1920-tallet
Gammel, ærverdig og solid
Smart i 1917: Den første elektriske varmeovnen fra Beha
Smart i 2018: Glassovn PGV 6 med innebygd Wi-Fi

Totalkvalitet
Produktutvikling er en kontinuerlig prosess. Gjennom samarbeid med internasjonalt anerkjente leverandører både på komponent- og ferdigvaresiden, er Behas ambisjon å få fornøyde kunder også i kommende generasjoner. I dag produserer BEHA varmeovner som ligger helt i verdenstoppen når det gjelder krav til miljø, elsikkerhet, teknologi, kvalitet og selvfølgelig design.

Smarte ovner som sparer strøm
Behas nye generasjon smartovner har innebygd Wi-Fi og avansert elektronikk som kan styres med en app fra mobil eller nettbrett. Ovnene kan også fjernstyres. Med Beha-appen kan temperaturen for ovnene i hvert rom programmeres for alle ukedager. Ved bruk av appen kan man sette ovnene i et eller flere rom i frostsikring eller barnesikring og slå dem av og på. Smartovnene har også detektor for åpent vindu – såkalt kaldrasfunksjon. Alle disse funksjonene bidrar til jevnere temperatur og lavere strømforbruk. Behas smartovner kan brukes både med og uten appstyring. Endres temperaturen med appen eller med termostathjulet, vil den justerte temperaturen vises via en innebygd projektor på gulvet i 10 sekunder.

Miljøvennlige
Behas Smartovner, har lave overflatetemperaturer som gjør at ovnene ikke brenner støv. Det er bra for oss alle, og spesielt for astmatikere og allergikere. 

Høy El-sikkerhet
Alle elprodukter fra BEHA er kontrollert og godkjent av  NEMKO  eller SEMKO. Dette er frivillige godkjenningsordninger som BEHA har valgt å underlegge alle sine produkter for at du som forbruker skal føle en ekstra trygghet i forhold til elsikkerhet.