Hvorfor velge en smart panelovn?

Spar strøm og penger, både hjemme og på hytta, med panelovn med smart Wi-Fi styring.

Mens temperaturen synker, skyter strømprisen i været. Faktisk går så mye som 80 prosent av det norske folks strømbruk til oppvarming. En panelovn med Wi-Fi styring og smarthjems-funksjoner setter spor på både lommebok og strømforbruk, uten å kreve mye innsats.

Tradisjonelle panelovner blir ofte stående på samme temperatur. Det kan være penger å spare på å senke temperaturen i så korte perioder som når du er på jobb. Men det er tungvint å stille inn alle ovnene manuelt, og få liker å komme hjem til et kaldt hjem. Løsningen ligger i en smartovn med Wi-Fi styring og fornuftig varmeprogram.

Du har kanskje fått med deg begrepene dag- og nattsenking?

  • Dagsenking, betyr å senke temperaturen noen grader mens man er på jobb, skole eller andre aktiviteter på dagtid. Senk temperaturen mens huset står tomt, men kom likevel hjem til lun og varm bolig.
  • Nattsenking, betyr å senke temperaturen noen grader om nattens mens du sover, men likevel våkne til behagelig temperatur.

Smarte panelovner styres med mobil eller nettbrett, og du kan sette opp gode og tilpassede programmer for ditt hjem. Det er behagelig med et lunt og varmt hjem på kveldstid, og mange liker at det er kjøligere om natten mens man sover.

Hva med å komme hjem til varmt hjem etter en langhelg på hytta? En fingerbevegelse på telefonen er alt som skal til.

Du kan lett sette opp et fornuftig varmeprogram for hytta, eller boligens rom og soner, kun med noen enkle tastetrykk. Her kan du spare opptil 15 prosent på oppvarmingskostnaden ved noen små justeringer.

Ifølge Enova, statlig organ for energibruk og -produksjon, er tommelfingerregel at det holder å senke temperaturen med fire grader om natta, eller når du ikke er til stede i hjemmet.

Hva slags bolig du har, bør også tas i betraktning. I en eldre og trekkfull bolig med flere etasjer, kan det ta såpass langt tid å få opp temperaturen igjen etter en kald natt at det ikke vil gi noe positiv effekt. Har du liten, moderne bolig i blokk varmes leiligheten på få minutter.

Det viktigste, ifølge Enova, er likevel at du har nok varmekraft i huset til å få opp temperaturen raskt. Går det for lang tid, mister du både komfort og økonomisk effekt, og dette lar seg enklere styre med et automatisert varmeprogram.