Varmetips

Derfor bør du bytte ut de gamle panelovnene

Design, funksjonalitet og ikke minst sikkerhet, er nøkkelordene når man snakker om å bytte ut gamle varmeovner.

I Norge er vi avhengige av effektive varmekilder i husene våre. Såpass kalde er tross alt vintrene her til lands. Når det er sagt er det ikke slik at panelovner utvikles kun med tanke på varmeeffekten. Å gi deg mest mulig varme fra hver watt er viktig, men hos Beha fokuserer vi også på stilrent design, smarte funksjoner og bransjeledende sikkerhet.

Barnesikre panelovner

Moderne panelovner fra Beha er trygge for bruk på barnerommet. Overflatetemperaturen på våre smartovner med glassfront blir nemlig aldri høyere enn 65°C. I tillegg leveres ovnene med et barnesikringslokk som kan festet over innstillingshjulet og av/på-knappen, som stopper nysgjerrige, små fingre. På denne måten kan foreldre føle seg trygge når barna leker alene på rommet.

Les også: Panelovner med touch

Overopphetingsvern og overraskende kortere sikkerhetsavstander

Sammenlignet med eldre panelovner, er Behas moderne ovner vesentlig sikrere. Alle modeller har innebygget termosikring, som forhindrer overoppheting. I tillegg er ovnene utviklet for å kreve så korte sikkerhetsavstander som mulig. På oversiden trengs det ikke mer enn 100mm klaring, mens sidene og underkanten krever ubetydelige 20mm og 30mm. Vi har hatt fokus på dette for å gi forbrukerne mest mulig frihet. Vårt ønske er at panelovnene blir en del av interiøret, og ikke et hinder for å få det koselig.

Ovnene er også frostsikre, så de kan fint stå avslått hvis du skal reise bort i noen uker. Å fyre for kråka har ikke noe for seg, og ovnene er uansett på nett. Dermed kan du skru opp varmen igjen med mobilen, når du er på vei hjem.

Les også: Hvor skal jeg plassere panelovnene?

Smarte panelovner som skåner miljøet og sparer deg strøm!

Alle ovner fra Beha kan naturligvis styres manuelt på gammelmåten, men de har også integrert WiFi-støtte. Etter en enkel oppkoblingsprosess kan du dermed kontrollere varmen i huset med appen vår. Beha Smartheater-appen finnes til både iPhone og Android og den er meget lett å bruke.

Når du bruker Beha Smartheater-appen kan du enkelt programmere ovnene dine til å følge et tidsskjema. Du kan eksempelvis redusere temperaturen på tidspunkter når ingen er hjemme, og på den måten redusere strømregningen din. Å kutte ut unødvendig strømforbruk er dessuten miljøvennlig.

Med ovnene tilkoblet internett får du også mulighet til å fjernstyre ovnene uansett hvor du måtte befinne deg. Hvis du for eksempel bestemmer deg for å bli værende en ekstra dag på hytta, kan du justere ovnene med appen slik at de ikke skrur seg på for tidlig.

I tillegg har ovnene en elegant løsning for visning av temperaturinstillingen. Ved justeringer vises antall grader på gulvet, takket være en liten projektorlampe på undersiden av ovnen.

Se utvalget innen panelovner med glassfront og panelovner med stålfront.

Nye panelovner gir deg bedre inneklima

Når eldre varmeovner fyres opp kommer lukten av brent støv forholdsvis raskt. Mange får irriterte slimhinner av avgassene fra støvbrenningen, og spesielt for personer med astma og allergi kan det være skikkelig plagsomt. Med en moderne Beha-ovn forsvinner problemet, ettersom ovnene er konstruert med perforerte aluminiumselementer. Dette sikrer at driftstemperaturen holder seg langt under 225°C, som er punktet der støvforbrenningen blusser opp.

Nye panelovner er stilige

Beha er en helnorsk varmeovnsprodusent med over 100 års fartstid i bransjen. Vi har brukt all denne erfaringen på å utvikle ovner med avansert teknologi og smarte funksjoner. Samtidig har vi jobbet mye med designet, for dette er tross alt produkter som skal passe på veggen i et moderne hjem.

Hvis du bytter ut de gamle panelovnene dine med nye Beha-ovner, tør vi påstå at du gir interiøret hjemme et lite løft. At ovnene også er enkle å rengjøre, sikre for barna og kan styres med telefonen, blir kronen på verket.

Les mer om smartovnene våre her.